Turmat fra hele verden

//Sponset innlegg//

Turmat fra hele verden. Foto: Bea Valand.

Mat står sentralt i alle kulturer, og friluftslivet er viktig i den norske kulturen. Hvorfor ikke binde sammen disse to og lage turmat fra hele verden?

Når vi nordmenn går i gatene i en travel by, ser vi så vidt opp på menneskene vi passerer, men så fort vi beveger oss ut i naturen stopper vi opp og prater og hilser på alle og enhver! Det er en del av kulturen vår, og søndagsturen har sterke tradisjoner. Dette burde vi dele med dem som kommer til landet vårt. For meg har det å dele gledene jeg opplever i forbindelse med friluftsliv blitt viktig. Friluftslivet har gitt meg så utrolig mye. Dette ønsker jeg å gi videre til andre.

Turmat fra hele verden. Foto: Bea Valand

Jeg tror at friluftslivet kan være en fin arena for mestring, læring og inkludering. Norge er et land med kulturelt mangfold, og dette burde speile seg i friluftslivet. Det trenger ikke være avansert. Måltider og mat står sentralt i de fleste kulturer og samfunn og de binder oss sammen. Det er en pause i en travel hverdag. En liten stund man kan bruke sammen med familie og nye eller gamle bekjentskaper.

Det kan være vanskelig å komme i gang, og jeg kan godt forstå hvordan mange vil kvie seg for å invitere noen de ikke kjenner så godt på tur. Derfor skal jeg gi dere en startpakke: inviter på et måltid ute. (Forøvrig må jo dette være den perfekte turjentedaten, dersom du skulle ønske å invitere en turjente på date!)

 

Dette lagde vi

Turmat fra hele verden. Foto: Bea Valand.

Forrett

Thaisuppe Green Curry: på tur liker jeg godt å lage mat som krever lite utstyr og som er lett å frakte med seg, men som også blir digg! Når man drar på kortere turer kan man selvsagt bære med seg litt ekstra, og det kan være vel verdt det. Andre ganger kan man bare gjøre det enkelt, alt etter hva som passer best til hver tur. Denne gangen ville vi gjøre det litt enkelt, men samtidig gjøre litt med stas på det enn å spise frysetørket posemat. I tillegg til selve Toroposen hadde vi i kokosmelk og sukkererter. En en enkel, velsmakende og litt sterk forrett.

 

Hovedrett

Til hovedretten brukte vi en «laksepanne» som base for en fiskesuppe. I tillegg hadde vi i vann, fløte, sukkererter, cherrytomater, sjampinjonger og laks. Vi konkluderte med at vi godt kunne ha tatt med litt ris i tillegg. Vi ble gode og mette, men kunne godt tenkt oss litt ekstra å tygge på oppi suppa!

Turmat fra hele verden. Foto: Bea Valand.

 

Del bildene dine med taggen #turmatfraheleverden!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *